Smażona ryba marynowana

Smażona ryba marynowana
Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Kuchnie narodowe i regionalne
Średnia: 2.9 (32 głosów)
10 minut
1-2 dni
10 minut
2 minuty

Składniki

Etapy przygotowania

  1. Usmażyć filety rybne opanierowane w mące.
  2. Marynata: ocet, woda, sól, cukier, pokrojona marchewka,
    cebula oraz chili i ziele angielskie - zagotować.
  3. Ułożyć usmażone filety w naczyniu, zalać gorącą marynatą i przykryć.
    Odstawić na minimum 1 dzień.
  4. Można jeść samo, ale najlepiej smakuje z lekką sałatką np z fasolki szparagowej.

Komentarze

Anonim
02-08-2010
Pyszna ryba!!! Delikatna i bardzo dobrze smakuje. Dzięki z przepis ;-) Karolina

Dodaj komentarz