Czekoladowa Nigella

Przepis Nigelli Lawson
Czekoladowa Nigella
Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Kuchnie narodowe i regionalne
Średnia: 4.1 (117 głosów)
10 minut
40 minut

Prawdopodobnie najłatwiejsze ciasto na świecie!

Składniki

Etapy przygotowania

  1. Do miski wrzucić mąkę + cukier + sodę + kakao + masło + śmietanę + wanilię + jajka.
    Połączyć wszystkie składniki, dodać gorącą wodę i wymieszać, aby uzyskać lekko gęstą konsystencję.
  2. Do ciasta wrzucić kawałki czekolady, wylać na blachę wyłożoną pergaminem.
  3. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec 40 minut w 170 stopniach.

Można oczywiście polać ciasto polewą czekoladową i udekorować wiórkami z czekolady, ale według mnie to przesada.

Komentarze

Anonim
30-01-2011
łatwy przepis ale nie wiem czy smaczny
Asia
27-04-2013
Przepis wydaje się prosty, ale z moimi zdolnościami o psucia wszystkiego raczej się nie uda :) Tylko żartuję. Ciasto bardzo łatwe, więc powinno się udać
mikołaj
06-08-2013
może nie próbowałem, ale spróbuję
jaskinek
14-04-2017
Właśnie robimy z dziećmi na Wielkanoc.Zobaczymy co wyjdzie:)
Iwona Dobiosz
27-02-2025
Witam , robie je od paru lat jest obłędnie , przekladam wisniami i dodaje masę mocno czekoladową na bazie 30 smietany.

Dodaj komentarz