Czekoladowa Nigella
Przepis Nigelli Lawson

Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Kuchnie narodowe i regionalne
10 minut
40 minut
Prawdopodobnie najłatwiejsze ciasto na świecie!
Składniki
Etapy przygotowania
-
Do miski wrzucić mąkę + cukier + sodę + kakao + masło + śmietanę + wanilię + jajka.
Połączyć wszystkie składniki, dodać gorącą wodę i wymieszać, aby uzyskać lekko gęstą konsystencję. - Do ciasta wrzucić kawałki czekolady, wylać na blachę wyłożoną pergaminem.
- Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec 40 minut w 170 stopniach.
Można oczywiście polać ciasto polewą czekoladową i udekorować wiórkami z czekolady, ale według mnie to przesada.
Dodano 5 komentarzy.
Komentarze
Dodaj komentarz