Spaghetti Carbonara

Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Kuchnie narodowe i regionalne
5 minut
10 minut
15 minut
Niewiarygodnie łatwy przepis na tradycyjną potrawę kuchni włoskiej
Składniki
Etapy przygotowania
1. Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody.
2. Bekon usmażyć na patelni na małym ogniu z obu stron, aż będzie chrupki; po usmażeniu odsączyć na papierze.
3. W tym czasie do miski wbić jajka, dodać śmietanę, starty ser i oliwę. Wymieszać całość na gładką masę.
4. Gdy makaron będzie gotowy, odcedzić wodę i gdy jest jeszcze gorący, polać go zrobioną masą i wymieszać. Dodać bekon i ponownie wymieszać.
5. Nałożyć na talerze posypując startym parmezanem i natką pietruszki.
Dodano 5 komentarzy.
Komentarze
Cieszę się bardzo, że ci się podoba. Serdecznie zapraszam.
Ostatnio nie miałam zbyt dużo czasu, aby dodawać nowe przepisy, ale postanowiłam to teraz nadrobić. Jestem pewna, że nowości cię zaskoczą ; )
Dodaj komentarz