Makaron à la bolognese

Makaron a'la bolognese
Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Kuchnie narodowe i regionalne
Średnia: 3.4 (30 głosów)
10 minut
ok. 20 minut

Dobrze ugotowany makaron powinien być al dente, czyli stawiać zębom lekki opór podczas żucia i nie rozpływać się od razu w ustach.

Składniki

Sos:

Etapy przygotowania

  1. Na zimny olej wrzucić posiekaną cebulę, lekko posolić i  podsmażyć aż zrobi się szklista.
  2. Dodać mięso mielone, przyprawić solą, zwiększyć ogień i mieszać energicznie by nie przywierało.
  3. Kiedy mięso zmieni kolor zmniejszyć ogień, dodać przyprawy i pomidory. Dusić ok 15 minut czasem mieszając.
  4. Tuż przed końcem duszenia doprawić do smaku solą, pieprzem i szczyptą cukru.
  5. Podawać z makaronem posypane bazylią i tartym serem.
Nie dodano jeszcze komentarzy.

Dodaj komentarz