Makaron z szynką w sosie śmietanowym

Makaron z szynką w sosie śmietanowym
Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Kuchnie narodowe i regionalne
Średnia: 3.4 (40 głosów)
10 minut
15

Składniki

Etapy przygotowania

  1. Makaron ugotować al'dente. Przełożyć do żaroodpornego naczynia.
  2. Różyczki brokuła zblanszować w osolonym wrzątku ze szczyptą cukru (ok 3 min.)
  3. Na patelni podsmażyć na złoty kolor tłuszczyk z szynki , dodać masło i pokrojoną cebulę, posolić.
    Odczekać aż cebula się zeszkli, dodać czosnek i pokrojoną szynkę.
  4. Dusić jeszcze ok 5 minut. Wymieszać z makaronem.
  5. Śmietanę wymieszać z żółtkami, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
  6. Na makaronie ułożyć brokuły, polać śmietaną i ułożyć na wierzchu żótłty ser.
  7. Zapiekać 15-20 minut w 180 stopniach C.
Nie dodano jeszcze komentarzy.

Dodaj komentarz