Indyk z curry

Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Kuchnie narodowe i regionalne
5 minut
10 minut
10 minut
Składniki
Etapy przygotowania
- Mięso pokroić w drobną kostkę, posypać solą i curry, dodać oliwę.
Odstawić na minimum 10 minut. - Wrzucić mięso na rozgrzaną teflonową patelnię, lekko podsmażyć dodać cebulę pokrojoną w piórka.
- Po ok 4 minutach dodać pokrojoną cukinię, ogórka ze skórką pociętego w słupki oraz kalafiora i brokuła, posiekany czosnek i pokrojoną paprykę.
- Doprawić lekko solą i podlać małą ilością wody. Przykryć, żeby się dusiło ok 10 minut aż warzywa zmiękną ale zachowają jędrność.
Podawać z ryżem.
Dodano 2 komentarze.
Komentarze
Dodaj komentarz