Sernik Ptasie Mleczko

Lekki i puszysty sernik
Sernik Ptasie Mleczko
Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Kuchnie narodowe i regionalne
Średnia: 3.9 (116 głosów)
30 minut
60 minut

Składniki

Etapy przygotowania

  1. Żółtka z cukrem i wanilią utrzeć na białą masę, stopniowo dodając po łyżce sera i budyniu oraz proszek do pieczenia.
  2. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywno, pod koniec dodając łyżkę octu winnego i mąkę kukurydzianą
  3. Pianę z białek delikatnie połączyć z masą serową.
  4. Formę wyłożyć pergaminem, na dnie ułożyć herbatniki lub biszkopciki. Na wierzch wyłożyć masę serową.
  5. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 o C  piec ok 60 minut.
Dodano 2 komentarze.

Sprawdź także

Komentarze

yanca
29-03-2010
Pyszny, puszysty. W życiu takiego sernika nie jadłam
Anonim
26-10-2011
mój facet myśli że przepis jest mój..... w życiu się nie przyznam DZIĘKI :) B.

Dodaj komentarz