Naleśnikowa szarlotka

Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Kuchnie narodowe i regionalne
10 minut
10 minut
10 minut
Składniki
Farsz:
Ciasto:
Do dekoracji:
Etapy przygotowania
-
Do rondelka wrzucić pokrojone lub starte jabłka, cynamon, cukier i wodę.
Dusić około 10 minut na średnim ogniu, aż jabłka zmiękną. Zdjąć z ognia i odstawić. -
Przygotowanie dekoracji:
W miseczce, wymieszać serek dodając trochę wody, by uzyskać odpowiednią konsystencję. - Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe, dobrze wymieszać. Usmażyć cieniutkie naleśniki na lekko złoty kolor.
- Każdy naleśnik napełnić farszem z jabłek, udekorować serkiem waniliowym i ewentualnie posypać cukrem pudrem.
Te naleśniki można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Nie dodano jeszcze komentarzy.
Dodaj komentarz