Naleśniki z sosem serowo-grzybowym

Naleśniki z sosem serowo-grzybowym
Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Kuchnie narodowe i regionalne
Średnia: 3.2 (26 głosów)
10 minut
10 minut
10 minut

Składniki

Etapy przygotowania

  1. Z mąki, jajka, soli, wody i 2 łyżek oleju zrobić ciasto o konsystencji lekkiej śmietany.  Usmażyć cienkie naleśniki. W każdy naleśnik zawinąć żółty ser i szynkę, składając je w kopertę.
  2. W rondelku rozpuścić łyżkę masła i oleju, udusić drobno posiekaną cebulkę, wrzucić pokrojone grzyby lub pieczarki. Doprawić do smaku. Polecam tymianek lub koperek w zależności, co jest pod ręką. Dusić ok. 10 minut następnie zdjąć z ognia, dodać śmietanę i ulubione zioła.
  3. Naleśniki podgrzać tak, żeby rozpuścić ser, następnie polać sosem. 
  4. Można posypać startym serem i zapiec krótko w piekarniku, aż ser się rozpuści.
  5. Można oczywiście w wersji szybkiej przygotować sos z torebki. I tak jest pyszne i szybkie. Smacznego!
Dodano 3 komentarze.

Komentarze

smakosz
01-03-2010
Rewelacja. Szukalem czegos latwego i znalazlem ten przepis. I faktycznie jest latwe (uzylem sosu z torebki). Polecam wszystkim facetom i zapracowanym.
Michał
03-08-2017
Bardzo dobre. Pracuje w restauracji i jadłem te naleśniki
Katy
01-02-2020
I to na być przepis dla początkujących ?(raczkujących w kuchni ) podane składniki ile grzybów ?ile śmietany ???

Dodaj komentarz