Naleśniki z sosem serowo-grzybowym
Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Kuchnie narodowe i regionalne
10 minut
10 minut
10 minut
Składniki
Etapy przygotowania
- Z mąki, jajka, soli, wody i 2 łyżek oleju zrobić ciasto o konsystencji lekkiej śmietany. Usmażyć cienkie naleśniki. W każdy naleśnik zawinąć żółty ser i szynkę, składając je w kopertę.
- W rondelku rozpuścić łyżkę masła i oleju, udusić drobno posiekaną cebulkę, wrzucić pokrojone grzyby lub pieczarki. Doprawić do smaku. Polecam tymianek lub koperek w zależności, co jest pod ręką. Dusić ok. 10 minut następnie zdjąć z ognia, dodać śmietanę i ulubione zioła.
- Naleśniki podgrzać tak, żeby rozpuścić ser, następnie polać sosem.
- Można posypać startym serem i zapiec krótko w piekarniku, aż ser się rozpuści.
- Można oczywiście w wersji szybkiej przygotować sos z torebki. I tak jest pyszne i szybkie. Smacznego!
Dodano 3 komentarze.
Komentarze
Dodaj komentarz