Kurczak w cieście

Kurczak w cieście
Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Średnia: 3.2 (24 głosów)
5 minut
30 minut
10 minut

Składniki

Marynata:
Ciasto:

Etapy przygotowania

  1. Kurczaka podzielić na porcje.
  2. Wymieszać składniki marynaty i marynować mięso minimum 30 min.
  3. Na lekko rozgrzanym oleju obsmażyć mięso, aż zmieni kolor. Wyjąć, ostudzić.
  4. Wymieszać składniki ciasta, dodać tyle wody, aby uzyskać gęstą papkę.
  5. Maczać w nim kawałki kurczaka i smażyć na głębokim oleju. Odsączyć z oleju na papierowym ręczniku.
  6. Podawać z rożnymi sosami

Aby zaostrzyć smak kurczaka do marynaty dodajemy posiekaną papryczkę chilli a do ciasta szczyptę pieprzu kajeńskiego.

Dodano 2 komentarze.

Sprawdź także

Komentarze

Anonim
08-08-2011
Może być ale be szaleństw. Taka sobie przekąska :-)
Anonim
25-08-2011
jak się zapomni dodać mąki pszennej - jest jeszcze lepsze :P

Dodaj komentarz