Kurczak w cieście

Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
5 minut
30 minut
10 minut
Składniki
Marynata:
Ciasto:
Etapy przygotowania
- Kurczaka podzielić na porcje.
- Wymieszać składniki marynaty i marynować mięso minimum 30 min.
- Na lekko rozgrzanym oleju obsmażyć mięso, aż zmieni kolor. Wyjąć, ostudzić.
- Wymieszać składniki ciasta, dodać tyle wody, aby uzyskać gęstą papkę.
- Maczać w nim kawałki kurczaka i smażyć na głębokim oleju. Odsączyć z oleju na papierowym ręczniku.
- Podawać z rożnymi sosami
Aby zaostrzyć smak kurczaka do marynaty dodajemy posiekaną papryczkę chilli a do ciasta szczyptę pieprzu kajeńskiego.
Dodano 2 komentarze.
Komentarze
Dodaj komentarz