Krem z ogórków

Krem z zielonych ogórków
Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Średnia: 2.7 (11 głosów)
5 minut
10 minut

Składniki

Etapy przygotowania

  1. Ogórki zetrzyj na grubej tarce, posól i odstaw na 5 minut.
  2. Do wrzącej wody wrzuć kostkę rosołową, zagotuj, dodaj odcedzone ogórki i gotuj przez 5 minut.
  3. Następnie zmiksuj i dodaj serek topiony. Mieszaj, żeby się dobrze połączyły składniki. Zdejmij z ognia.
  4. Dodaj wedle uznania gęstej śmietany tak, żeby zupa miała konsystencję kremu. Można podawać z grzankami, groszkiem ptysiowym lub pokrojonymi na paseczki naleśnikami. Smacznego!

Komentarze

Anonim
01-08-2010
zupka bardzo dobra! robie ja czesto bo jest wspaniala

Dodaj komentarz