Babka ziemniaczana

Babka ziemniaczana
Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Kuchnie narodowe i regionalne
Średnia: 3.6 (19 głosów)
20 minut
ok. 1,5 godziny

Składniki

Etapy przygotowania

  1. Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na patelni na złoty kolor,pod koniec dodać pokrojoną cebulę i lekko zezłocić.
  2. Ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce.
  3. Do masy ziemniaczanej dodać wytopiony boczek z cebulą i tłuszczem z patelni oraz jajka, mąkę i przyprawy.
  4. Wymieszać i przełożyć do blachy wysmarowanej olejem i wysypanej bułką tartą. Wierzch masy posmarować olejem lub ułożyć cienkie plastry boczku.
  5. Wstawić do gorącego piekarnika i piec ok 1,5 godziny w 180 stopniach.
Nie dodano jeszcze komentarzy.

Sprawdź także

Dodaj komentarz