Pierogi z kapustą i grzybami
Przepis mojej cioci
Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Kuchnie narodowe i regionalne
2 godz.
ok. 7 minut
Składniki
Ciasto:
Farsz:
Etapy przygotowania
- Grzyby moczyć w wodzie co najmniej godzinę, następnie ugotować, ostudzić i drobno posiekać.
Nie wylewać wody! - Kapustę przesiekać, doprawić majerankiem i gotować w wywarze z grzybów.
- Cebulę pokroić drobniutko i lekko zezłocić na maśle. Wrzucić razem z grzybami do kapusty i gotować aż do odparowania płynu.
- Z podanych składników przygotować ciasto. Rozwałkować na ok 2 mm, nałożyć farsz, zlepić pierogi.
- Wrzucać do wrzącej wody z 1 łyżką oleju i gotować ok 7 minut od wypłynięcia.
Dodano 2 komentarze.
Komentarze
Dodaj komentarz