Pizza

Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Kuchnie narodowe i regionalne
10 minut
20 minut
20 minut
Składniki
Ciasto I:
Ciasto II:
Etapy przygotowania
-
Ze składników podanych w wybranej wersji ciasta zagnieść puszyste i elastyczne w dotyku ciasto. W razie potrzeby lekko podsypując mąką.
Przykryć ściereczką, odstawić na ok 20 minut w ciepłe miejsce. -
Na papierze do pieczenia uformować z ciasta rękami kształt np koła.
Wierzch ciasta polać pastą pomidorową, posypać oregano i ułożyć ulubione dodatki. - Piec przez ok 20 minut w 200 stopniach, aż brzegi nabiorą złotego koloru.
Wybierz jedną z wersji ciasta i swoje ulubione dodatki.
Dodano 3 komentarze.
Komentarze
w zakładce sosy jest przepis na sos pomidorowy.
Dodaj komentarz