Bounty

Biszkopty z masą kokosową w czekoladzie
Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Kuchnie narodowe i regionalne
Średnia: 3 (47 głosów)
40 minut
2 godziny
Biszkopty z masą kokosową w czekoladzie

Składniki

Etapy przygotowania

  1. Biszkopty posmarować konfiturą.
  2. Mleko zagotować z masłem, cukrem i cukrem waniliowym, dodać wiórki kokosowe i gotować tak długo aż mleko odparuje i pozostanie masa kokosowa.
  3. Gorącą masę wyłożyć na wysmarowane biszkopty. Przykryć drugim biszkoptem i wstawić na 2 godziny do lodówki.
  4. Udekorować polewą czekoladową i orzechami lub wiórkami kokosowymi.
Dodano 1 komentarz.

Komentarze

Eva
24-02-2010
Udało się, ale ważne żeby nie odparować do sucha masy kokosowej - musi się kleić.

Dodaj komentarz