Zupa orientalna

Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Kuchnie narodowe i regionalne
15 minut
25 minut
Składniki
Przyprawy:
Etapy przygotowania
- Mięso pokroić na paseczki, obtoczyć w przyprawach, zalać jogurtem,
odstawić na 10 minut. - Imbir obrać i drobno posiekaćlub zetrzeć, dodać drobno posiekaną cebulę poddusić na rozgrzanym tłuszczu.
- Dodać mięso z jogurtem, delikatnie wlewać bulion cały czas mieszając,
żeby składniki się połączyły. Wrzucić gożdziki i ryż. - Gotować na małym ogniu pod przykryciem ok 15 minut.
- Doprawić solą i pieprzem do smaku, podawać z natką kolendry.
Do tej potrawy można użyć jogurtu greckiego lub bałkańskiego; powinien być bardzo gęsty.
Nie dodano jeszcze komentarzy.
Dodaj komentarz