Zupa orientalna

Zupa orientalna
Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Kuchnie narodowe i regionalne
Średnia: 2.4 (29 głosów)
15 minut
25 minut

Składniki

Przyprawy:

Etapy przygotowania

  1. Mięso pokroić na paseczki, obtoczyć w przyprawach, zalać jogurtem,
    odstawić na 10 minut.
  2. Imbir obrać i drobno posiekaćlub zetrzeć, dodać drobno posiekaną cebulę poddusić na rozgrzanym tłuszczu.
  3. Dodać mięso z jogurtem, delikatnie wlewać bulion cały czas mieszając,
    żeby składniki się połączyły. Wrzucić gożdziki i ryż.
  4. Gotować na małym ogniu pod przykryciem ok 15 minut.
  5. Doprawić solą i pieprzem do smaku, podawać z natką kolendry.

Do tej potrawy można użyć jogurtu greckiego lub bałkańskiego; powinien być bardzo gęsty.

Nie dodano jeszcze komentarzy.

Dodaj komentarz