Sałatka z łososiem

Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Kuchnie narodowe i regionalne
Średnia: 2.9 (46 głosów)
15 minut

Składniki

Sos:

Etapy przygotowania

  1. Szparagi zblanszować we wrzątku z solą i szczyptą cukru, zahartować pod zimną wodą.
  2. Makaron ryżowy zalać wrzątkiem wg przepisu na opakowaniu, przykryć, odczekać i odsączyć.
  3. Sos: Zetrzeć imbir i ząbek czosnku, dodać drobno posiekaną papryczkę chili
    bez nasion, dodać sok z 1/2 limonki, 2 łyżki sosu rybnego i 2 łyżki wody, szczyptę cukru i 6 łyżek oliwy. Wymieszać.
  4. Do sosu dodać pokrojoną dymkę, liście kolendry, pokrojonego łososia i makaron ryżowy oraz połamane szparagi i kiełki.
  5. Wymieszać, podawać lekko schłodzone.

Zamiast łososia można dodać ugotowane krewetki.

Nie dodano jeszcze komentarzy.

Dodaj komentarz