Sałatka z łososiem

Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Kuchnie narodowe i regionalne
15 minut
Składniki
Sos:
Etapy przygotowania
- Szparagi zblanszować we wrzątku z solą i szczyptą cukru, zahartować pod zimną wodą.
- Makaron ryżowy zalać wrzątkiem wg przepisu na opakowaniu, przykryć, odczekać i odsączyć.
- Sos: Zetrzeć imbir i ząbek czosnku, dodać drobno posiekaną papryczkę chili
bez nasion, dodać sok z 1/2 limonki, 2 łyżki sosu rybnego i 2 łyżki wody, szczyptę cukru i 6 łyżek oliwy. Wymieszać. - Do sosu dodać pokrojoną dymkę, liście kolendry, pokrojonego łososia i makaron ryżowy oraz połamane szparagi i kiełki.
- Wymieszać, podawać lekko schłodzone.
Zamiast łososia można dodać ugotowane krewetki.
Nie dodano jeszcze komentarzy.
Dodaj komentarz