Penne z cukinią

Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Kuchnie narodowe i regionalne
5 minut
20 minut
Makaron typowy dla kuchni włoskiej, pochodzący z południa Włoch w kształcie rurek
Składniki
Etapy przygotowania
- Na patelnię wlać oliwę, rozgrzać i wrzucić pokrojoną zieloną paprykę. Po ok 3 minutach dodać czerwoną paprykę i podsmażać przez 3 minuty, następnie dodać pokrojoną w piórka cebulę i znów podsmażać 3 minuty, wrzucić pokrojoną w półplastry cukinię oraz posiekany drobno czosnek i smażyć przez kolejne 3 minuty. Na koniec dodać posiekane pomidory,
- Doprawić do smaku i w miarę potrzeby bardzo delikatnie podlać wodą. Przykryć i dusić na małym ogniu przez ok 5-7 minut.
- Podawać na ciepło z makaronem.
Dodano 1 komentarz.
Komentarze
Dodaj komentarz