Orientalne roladki z kurczakiem
Kurczak w makaronie ryżowym

Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Kuchnie narodowe i regionalne
15 minut
15 minut
Składniki
Etapy przygotowania
- Przygotować sos: w proporcji 1:1 olej, sos sojowy i ocet ryżowy, następnie dodać zmiażdżony czosnek, szczyptę cukru oraz pokrojone chili, posiekaną natkę lub kolendrę oraz dymkę. Odstawić na 10 minut.
- Makaron ryżowy zalać wrzątkiem, odcedzić i zalać przygotowanym sosem, dodać pokrojoną na paseczki ugotowaną pierś kurczaka i wymieszać.
- Namoczyć papier ryżowy, wyjąć z wody. Na każdym arkuszu układać farsz z makaronu i zawijać w rulon zamykając brzegi. Odstawić aż przeschnie. Następnie ostrym nożem przeciąć w połowie na skos.
Nie dodano jeszcze komentarzy.
Dodaj komentarz