Orientalne roladki z kurczakiem

Kurczak w makaronie ryżowym
Orientalne roladki z kurczakiem
Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Kuchnie narodowe i regionalne
Średnia: 3.1 (70 głosów)
15 minut
15 minut

Składniki

Etapy przygotowania

  1. Przygotować sos: w proporcji 1:1 olej, sos sojowy i ocet ryżowy, następnie dodać zmiażdżony czosnek, szczyptę cukru oraz pokrojone chili, posiekaną natkę lub kolendrę oraz dymkę.  Odstawić na 10 minut.
  2. Makaron ryżowy zalać wrzątkiem, odcedzić i zalać przygotowanym sosem, dodać pokrojoną na paseczki ugotowaną pierś kurczaka i wymieszać.
  3. Namoczyć papier ryżowy, wyjąć z wody. Na każdym arkuszu układać farsz z makaronu i zawijać w rulon zamykając brzegi. Odstawić aż przeschnie. Następnie ostrym nożem przeciąć w połowie na skos.
Nie dodano jeszcze komentarzy.

Dodaj komentarz