Minestra fredda

czyli chłodnik
Minestra fredda
Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Kuchnie narodowe i regionalne
Średnia: 2.9 (60 głosów)
20 minut
30 minut

Składniki

Etapy przygotowania

  1. Wszystkie warzywa pokroić w drobną kosteczkę. Przełożyć do miski, doprawić solą i pieprzem.
  2. Zalać kefirem lub maślanką, dodać koncentrat barszczu i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku cukrem i octem winnym.
  3. Połowę masy zmiksować z ząbkiem czosnku i dodać do reszty.
  4. Odstawić do lodówki na minimum pół godziny. Podawać na zimno z jajkiem ugotowanym na twardo.
Dodano 1 komentarz.

Sprawdź także

Komentarze

ammann
02-05-2012
Dziwna nazwa, pewnie włoska, ale to przecież chłodnik. Przepis jest prosty i ciekawy. Dzieki

Dodaj komentarz