Łatwy biszkopt
Biszkopt, który zawsze się udaje.

Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Kuchnie narodowe i regionalne
15 minut
ok. 40 minut
Składniki
Etapy przygotowania
- Białka ubić na sztywną pianę, dodać szczyptę soli, ocet i cukier.
Ubijać aż będą bardzo sztywne. - Blachę wysmarować masłem, wysypać bułką tartą.
Nagrzać piekarnik do 175 stopni. - Miksując na najniższych obrotach dodawać do masy z białek
po 1 żółtku i mąkę z proszkiem. - Wylać na blachę. Piec ok 40 minut na złoty kolor.
- Po ostudzeniu można biszkopt przełożyć kremem lub udekorować owocami i bitą śmietaną.
Żeby zrobić biszkopt czekoladowy na każdą łyżkę kakao odejmujemy łyżkę mąki.
Dodano 1 komentarz.
Komentarze
Dodaj komentarz