Cukinia nadziewana

Średnia: 3.1 (33 głosów)
15 minut
40 minut

Składniki

Etapy przygotowania

  1. Cukinie umyć, przeciąć wzdłuż i wydrążyć łyżką środek.
  2. Do mięsa dodać posiekaną cebulę, roztarty czosnek, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać i na chwilę odstawić.
  3. Ułożyć mięso w wydrążonych połówkach cukinii.
  4. Pomidory lekko odsączyć z zalewy. ułożyć na mięsie. Posypać świeżą bazylią, skropić oliwą.
  5. Piec ok. 40 minut w 160 stopniach lub ułożyć na folii aluminiowej i piec na grillu.

Wypróbuj też przepis na Lasagne.

Komentarze

Anonim
18-02-2011
polecam wszystkim jest pyszna,ja pieklam w piekarniku w sosie pomidorowym.

Dodaj komentarz