Burgery z chorizo

Rodzaj potrawy
Sposób przyrządzania
Kuchnie narodowe i regionalne
20 minut
10 minut
Składniki
Kotlety
Sos
Inne
Etapy przygotowania
1. Posiekaj chorizo na drobne kawałki, zmieszaj je z mięsem mielonym doprawiając sosem Worcestershire, słodką papryką, solą i pieprzem. Dodaj oliwę do mieszaniny mięsa i połącz wszystko.
2. Uformuj z tej mieszaniny kotlety, które są cieńsze w środku niż na krawędziach. Smaż na patelni po ok. 3 minuty z każdej strony. Na ostatnią minutę smażenia posyp startym serem, tak aby się stopił na kotletach.
3. Wrzuć pokrojone awokado do malaksera. Dodaj sok z cytryny, czosnek, kolendrę (jeśli lubisz) i śmietanę lub jogurt i zmieszaj wszystko na bardzo gładką masę o konsystencji majonezu.
4. Bułki burgerowe wypełnij gotowymi kotletami. Podawaj przyozdobione sałatą, pomidorami i cebulą z sosem awokadowo-śmietanowym.
Nie dodano jeszcze komentarzy.
Dodaj komentarz